2013. április 17., szerda

Tiramisu csokitálban

A hétvégén a két nagymama is velünk ebédelt. Ennek mindig nagyon örülünk, így megint kerestem egy különleges finomságot ebéd utánra!
Ezt egyszer egy kedves barátnőmnél ettük és nagyon megtetszett, mert extra!
Sajnos nekem most nem lett tökéletes a csokitálam, széttöredezett, mert nem volt elég csoki itthon, de múltkor nagyon szépen sikerült!  Ezért tettem fel két fotót. Az első a saját, a második az újságból fotózott.
A recept!
Kivágunk 6 db 15 cm átmérőjű kört sütőpapírból. 17 dkg csokit kockára törve 2 ek. vajjal lassú tűzön simára keverve felolvasztunk. A papírkörök közepére kanalazzuk, elsimítjuk úgy, hogy a szélén kb. 2 cm szabadon maradjon. Óvatosan teáscsészékbe emeljük a papírokat úgy hogy a széleik fodrosak maradjanak.Hagyjuk, míg megdermed., majd óvatosan távolítsuk el a papírt.
1 tojássárgáját elkeverünk 2 ek. cukorral, hozzá vanília aroma és 25 dkg mascarpone, jó krémes legyen az állaga. Egy másik edénybe kb. 10 babapiskótát összetörünk, bele 120 ml erős kávé 1 ek. kakaópor 2 ek. kávélikőr vagy rum. A csokitálkákba adagoljuk ki a kekszkeverék felét, rá a mascarpone krém felét, majd megint keksz és végül a maradék krém. Megszórjuk kakaóporral! Azonnal tálaljuk, hogy a csokitál ne olvadjon vagy hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése